top of page

Matanmeldelse: Studenthuset City


Studenthuset City ligger sentralt i Alta sentrum, i samme bygg som blant annet Aurora Kino og kunnskapsparken. Stedet tilbyr enkle og gode retter til studenter og vanlige folk, til en grei penge. I tillegg har de et bredt utvalg av øl å tilby sine gjester. Sammen dro vi en gjeng på tre stykker, som er helt vanlige studenter for å smake og teste tre av deres retter.

Det første du blir møtt av når du kommer inn er et stort og åpent lokale, som inviterer gjestene inn i lyse og hyggelige omgivelser. Der de har pyntet veggene sine med konsertbilder og grafittikunst, ganske ungdommelig med andre ord. Vi valgte å bestille tre retter vi ville teste ut.

BC Rich

"Vår desiderte bestselger. Bacon, cheese og rikelig av det. Serveres med salat, agurksennep, ketchup og hjemmelaget dressing."

Pris: 169,- ordinær, 139,- student

Vår mening:

Are: "Jeg likte godt at brødet var mye stekt, likte også dressingen og agurksennepen. En høykvalitetsburger! Baconet var litt slapt etter min smak."

Hans Jørgen: "Burgeren var veldig god, veldig mange smaker som harmonerer bra i munnen. Likte baconet og brødet veldig godt. En god burger, men ikke den beste jeg har smakt."

Kenneth: "Jeg likte veldig godt smaken og saftigheten av selve burgeren, mye smaker som foregår på en gang. Eneste minuset for min del er at bunnen var litt for mye toastet."

SCORE: 7,6/10

Dog Almighty

"Legenden, Dog Almighty, 180g chorizopølse, serveres med vår hjemmelagede Hipster Cowboy BBQ-saus, salsa rojo, crispy salat og agurksennep, i landgang!"

Pris: 129,- ordinær, 109,- student

Vår mening:

Are: "Veldig god pølse, med en god sterk smak. Kunne vært mer knekk i pølsa, hadde også vært bedre med guacamole og litt grovere brød."

Hans Jørgen: "Likte pølsen godt, passe sterk og krydret. Pluss for salaten. Skinnet på pølsen var litt for tjukt, og brødet var litt for lys etter min smak."

Kenneth: "Pølsen sammen med BBQ-sausen og agurksennepen har veldig mye god smak i seg. Kunne foregått litt mer her, legg til en ostesaus eller guacamole og man har en fulltreffer. Brødet kunne vært brioche eller grovere, og skinnet var litt for hard å bite gjennom"

SUM: 5,6

City-Pasta

"Linguini med bacon, ruccola, ristede pinjekjerner og rikelige mengder med parmesan"

Pris: 149,- ordinær, 129,- student

Vår mening:

Are: "Pastaen var god, hadde en god konsistens og baconet gjorde retten veldig god. Mangler det lille ekstra sånn at det ikke bare smaker fløte og bacon."

Hans Jørgen: "Veldig god pastarett. Godt krydret og kombinasjon av smaker, får også pluss for grønt i retten. Veldig simpel, men god."

Kenneth: "Mye smak som foregår her. Likte tyggemotstanden i pinjekjernene. Pastaen kunne vært litt mindre kokt, og hatt mer tyggemotstand, og den kunne vært litt strengere på saltet også. Det er en godt gjennomført pastarett til en billig penge."

SUM: 6,6

Oppsummert mener vi at Studenthuset City serverer veldig god mat som burde mette de fleste studenter, og har et utrolig trivelig lokale som viser Alta sitt student- og kulturliv. Du får god mat for pengene, og er et perfekt alternativ hvis du først skal spise ute.


Dagens redaktør
Recommanded Reading
Search By Tags
No tags yet.
Følg "Helt Seriøst" 
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
Thomas Sjøen
bottom of page