top of page

Helt Seriøst besøkte gladgjengen på SISA

SISA kultursenter har mye å by på. Blant annet en skredder, frisør en Western Union bank og egen håndverksbutikk. Her møtes folk på tvers av kultur, språk, bakgrunn og alder.

Gladgjengen på SISA. Foto:Thomas Sjøen

SISA er for alle.

Elisabeth Lyng sier kort fortalt at SISA er en plass for alle som vil komme. Uansett kultur, språk, alder og bakgrunn. Studenter og hvem som helst kan komme å igangsette kunstideer eller komme innom bare for å få sosialt samvær hvis de vil det. Her kan man treffe mange forskjellige og interessante folk og lære av hverandre imens man har det gøy.

Hva tilbyr SISA?

Vi spør Geir Kåre Henriksen hva de har å tilby til de som vil komme innom SISA kultursenter.

- Vi har mye å tilby her ved SISA. Vi har blant annet en skredder, egen frisør og et verksted som fikser PCer og mobiltelefoner til en konkurransedyktig pris. Vi har kunstnere som selger kunst og håndverksprodukter som ofte er reprodusert fra andre ting. For eksempel lager de vesker ut av T-skjorter. Vi har og en Western Union bank som er veldig grei hvis man skal overføre penger utenlands fordi man bare trenger identifikasjon som for eksempel et pass for å kunne overføre penger.

Geir Kåre snakker varmt om bedriftene de har ved SISA, og sier en av tingene de gjør ved SISA er å hjelpe enkeltpersoner å starte opp egne bedrifter.

Abd Alabd(til venstre) har egen skredderbedrift hos SISA. Foto:Thomas Sjøen

- Disse personene er mennesker som kommer utenlands fra og har kompetansen som trengs for å jobbe innenfor feltet de jobber, men ikke kjenner til norske lover og regler for hvordan man skal starte opp egen bedrift. Her hjelper vi til med å starte opp deres bedrifter for å gjøre de kjent med norsk regelverk og hvordan ting skal gjøres.

Abd Alabd har egen skredderbedrift ved SISA og fikser klær som

trenger en finpuss. Dette kan være alt fra hull i buksen til en ny glidelås. I bildet over viser han fram en veske som er laget av en T-skjorte.

Deeq Walad har frisørsalong på SISA. Foto:Thomas Sjøen

Deeq Walad er frisør ved SISA og har egen salong som han gladelig viser frem. Her tilbyr han herreklipp og har et spesielt tilbud til studenter som har studentbevis. Deeq sier han lærte å klippe når han var på vei til Norge.

- Jeg lager fancy striper, ordner skjegg og planen er å klippe også kvinner på et senere tidspunkt, sier Deeq.

30 000 år gammel tann fra en prehistorisk ulv. Foto:Thomas Sjøen

Noe av det første man ser når vi kommer inn på SISA er en butikkrok hvor vi finner fine smykker med fossile gjenstander med alt ifra tenner som stammer fra mektige prehistoriske dyrearter til forsteinet harpiks hvor insekter er bevart i en perfekt tilstand fra tidens tann i opp til 40 millioner år. Smykker fra samisk kultur og hjemmelaget sjokoladekakao blir også vist fram.

Mye forskjellige kunst og diverse å finne i hyllene. Foto:Thomas Sjøen

Ikke nøl med å ta turen innom SISA, alle er velkommen og kanskje er du heldig nok å få servert kake hvis det er bursdag i huset slik vi i Helt Seriøst var!


Dagens redaktør
Recommanded Reading
Search By Tags
No tags yet.
Følg "Helt Seriøst" 
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
Thomas Sjøen
bottom of page